top of page

Sekmadienio skaitiniai

Istorija sekmadienio skaitiniams Ladies Circle Lietuva istorija, ji brandi ir turtinga įvykiais. Štai jau ne už ilgo, 2022m švęsime 20m LC Lietuva! Apie viską iš pradžių, nuo 2002m.. Ši idėja, organizuoti LC veiklą Lietuvoje, kilo aktyviai ir žingeidžiai Jolantai Kaminskaitei-Jonušauskienei, matant aktyvų Round Table veiklos modelį Lietuvoje, nes tuomet ji buvo Round Table atstovo žmona. Kartu su Jolita Mikalkevičiūte jos sukvietė aktyvias įvairių sričių bičiules, viso 11 ir paprašė Round Table vyrų pagalbos, jie surado danių LC kontaktą ir jos sutiko tapti LC Lietuva krikštamotėmis. Ir štai LC Lietuva krikštynos vyko 2002 04 06d., Naručio viešbutyje Vilniuje. Buvo suorganizuotas puikus, prašmatnus renginys, kuri savo dalyvavimu pagerbė Žemės ūkio ministrė Kazimiera Prunskienė. Na ir tuomet prasidėjo įtraukiancios veiklos ir kelionės. Moterys prisimena įsimintiną AGM Pietų Afrikos valstybėje, MTM Maltoje ir išvykas pas krikštamotės. Prasidėjo socialinė veikla, pagalba moterims Krizių centruose ir vaikams iš vaikų namų.

2006m Vilniuje įsikūrė LC 2, antras klubas!

2008 metais sausio 4d. Ladies Circle klubas tapo oficialia asociacija, LADIES CIRCLE VILNIUS. Tapome pasaulinio klubo dalimi ir įteisinta organizacija Lietuvoje, kurios steigėjomis tapo Lina Putriūtė-Nosevič, Virginija Chomentauskaitė, Jurgita Jablonskienė. Asociacijos šūkiu tapo mūsų organizaciją atspindintis šūkis Tu ir Aš visada Mes! You and Me always We!

Štai taip moterų ratas ir veiklos ėmė plėstis ir augti. Buvo aktyviai vykdoma socialinė veikla ir nuveikta daug nuostabiai gerų darbų, kurių sąrašas vis ilgėja ir vis daugiau prasmingo laiko moterys skiria pagalbai.

2012 m. bendradarbiaujant su vaikų širdies ligų asociacija „Mažoji širdelė“ surinktos lėšos Vilniaus universiteto Santariškių klinikos širdies chirurgijos centrui – M4S matricinis sektorinis daviklis širdies tyrimams, kurio vertė siekia 15.000 Lt.

Be darbų, buvo ir linksmybių! 2014 m. LCI tarptautinė konferencija „Amber Lady“ vyko Lietuvoje (Vilniuje). Konferencijoje dalyvavo 29 šalys, 400 dalyvių. Renginį vainikavo tarptautinis moterų paradas Gedimino prospektu. 2019m Klaipėdoje buvo surengta MTM vidurio metu Šiaurės šalių konferencija į kurią atvyko 140 moterų iš 9 šalių.

Šiuo metu Lietuvoje yra 4 klubai: Vilniuje 2, Kaune ir Klaipėdoje. Pasaulinė moterų organizacija „Ladies‘ Circle International“ – tai nepolitinė ir nereliginė organizacija, vienijanti veiklias įvairių profesijų moteris, kurios buriasi bendrai socialinei, švietėjiškai draugystei. Sudomino? Parašyk mums




57 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page